Naamsverandering Office 365

Office 365 gaat sinds 21 april, door het leven als Microsoft 365.

De naamsverandering van Office 365, is op zich niet meer dan een formaliteit en wordt doorgevoerd voor zowel bestaande klanten als nieuwe abonnees.
De Office-naam dekt inmiddels niet langer de lading, nu ook apps als Teams, Stream, Forms en Planner deel uitmaken van het pakket. Met de naamswijziging wil Microsoft het completer en overzichtelijker maken.

Voor particulieren heten Office 365 Home en Personal voortaan Microsoft 365 Personal en Family. De Personal-versie is geschikt voor één gebruiker, terwijl Family tot zes gebruikers ondersteunt. 

Zakelijke bundels

Ook de zakelijke bundels voor kleine tot middelgrote ondernemingen veranderen van naam. Zij kunnen voortaan kiezen uit Microsoft 365 Business Basic of Microsoft 365 Business Standard  in plaats van de oude Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium.

Verder bestond al langer de bundel Microsoft 365 Business, die bovenop de Office-apps en cloudservices (Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams) ook nog Intune en Azure Information Protection toevoegt. Die gaat voortaan door het leven als Microsoft 365 Business Premium.

Tot slot wordt Office 365 Business (alleen de Office-apps + OneDrive, zonder extra cloudservices) herdoopt tot Microsoft 365 Apps.